Tujuh Puluh Lima Bola dan Bola Sembilan Puluh Bingo

bingo

Kelebihan besar bermain permainan Bingo adalah bahawa mereka dapat dengan mudah dan dalam pelbagai jenis gaya. Peraturan asas dalam mana-mana corak adalah menandai atau menonjolkan nombor sebagaimana disebut. Nombor akan dipanggil secara berterusan satu demi satu sehingga boleh menimbulkan masalah jika anda terlepas salah satu nombor yang dipanggil.

Terutamanya, ia mempunyai dua versi. Salah satu versi disebut bingo tujuh puluh lima  918kiss bola dan versi kedua bingo dikenali sebagai versi bola sembilan puluh. Beberapa laman web bingo akan mempunyai 75 permainan bola sementara yang lain akan mempunyai 90 permainan bola atau kedua-dua jenis permainan ini. Corak permainan bola tujuh puluh lima kebanyakan dimainkan di Amerika Syarikat di mana versi bingo sembilan puluh bola biasanya dimainkan di United Kingdom dan Australia.

Tujuh Puluh Lima Bola

Nombor dalam permainan seperti ini akan disusun dalam lajur yang berbeza. Huruf bingo berfungsi sebagai label permainan di seberang lajur. Sekumpulan nombor diperuntukkan untuk setiap nombor. Nombor 1 hingga 75 akan disusun pada semua 5 lajur bingo seperti 1 hingga 15 di setiap lajur.

Pemenang dalam permainan adalah orang yang pertama kali melengkapkan corak kemenangan pada kad. Nombor tersebut akan tertera di papan panggilan. Ia dilukis secara rawak. Setelah nombor mula diambil, selalu periksa kad anda untuk perlawanan. Kadang kala corak boleh melibatkan satu garis lima nombor mendatar, menegak atau pepenjuru. Untuk menang, anda mesti menjadi pemain pertama yang mempunyai corak.

Sembilan Puluh Bola

Pertama dan terpenting, kad dipanggil sebagai tiket dalam versi bingo ini. Tiket mengandungi tiga baris dan sembilan lajur tidak seperti permainan 75 bola. Setiap lajur tiga nombor akan berfungsi dengan nombor dalam julat yang berbeza mengikut nombor lajurnya. Setiap sesi sembilan puluh bola bingo mempunyai tiga corak kemenangan, yang bermaksud tiga kemungkinan menang. 90 bola bingo berfungsi dengan kad tiga demi sembilan dan dapat melibatkan orang yang bekerja untuk memastikan lajur atau baris dijaga dalam permainan.

Perbezaan utama antara sembilan puluh bola dan tujuh puluh lima bola adalah bahawa sembilan puluh bola bingo dapat memiliki tiga pemenang dalam satu permainan. Corak yang tidak biasa tergolong dalam dunia permainan Bingo. Dalam 90 Bola, hanya ada tiga corak yang berbeza: Single Line, Double Line dan Full House. Permainan bola 75 memungkinkan pemain untuk menawarkan pelbagai corak bingo lebih dari 90 bola bingo.

Objektif kedua-dua versi adalah untuk melibatkan orang dalam aktiviti sosial jenis yang tidak kompetitif. Ini adalah semua jenis permainan bingo percuma yang dapat dinikmati orang. Permainan bingo dalam talian boleh berfungsi dengan pelbagai jenis pilihan yang akan memudahkan setiap orang untuk bersenang-senang dengan bermain pelbagai jenis permainan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *